sâmbătă, 5 martie 2011

Procesul verbal al sedintei Comitetului Director - 22.02.2011


Incheiat astazi, 22.02.2011, in sedinta Comitetului Director al SCMD.

Prezenta la sedinta a membrilor Comitetului Director este urmatoarea:

1.     Col. (r) Dogaru Mircea - prezent
2.     Gl. Bg. (r) Balan Iosif - prezent
3.     Col. (r) Pricina Valeriu – bolnav, l-a delegat pe dl Dogaru
4.     Col. (r) Monac Constantin - prezent
5.     Lt. Col. (r) Winzer Anisoara – vicepresedinte suspendat
6.     Lt. Col. (r) Apostol Catalin - absent
7.     Gl. Mr. (r) Constantin Nastase - prezent
8.     Col. (r) Tudor Marian -prezent
9.     Col. (r) Racasan Stefan - prezent
10.           Col.  (r) Varban Aurica – prezent
11.           Lt. Col. (r) Cobuz Elena - absent


Invitati:
·        Departamentul Organizare
·        Compartimentul juridic
·        Compartimentul economico-financiar

Se trece la ordinea de zi:

Punctul 1
Dl. Col Tudor Marian prezinta situatia pregatirilor pentru mitingul planificat la 01.03.2011. Mitingul a fost autorizat. SCMD va plati intregul cost al deplasarii filialelor la Bucuresti.
Se vor contacta filialele care nu vin la Bucuresti pt. a se regrupa in marile garnizoane (Cluj,  Deva, Timisoara, Alba Iulia).
Se va achizitiona o statie de amplificare, deoarece pretul inchirierii este mai mult de jumatate din pretul de achizitie, astfel, cu pretul a doua inchirieri, vom avea propria statie de amplificare. Sa se caute oferte. Reponsabili pentru achizitie sunt desemnati dl. Col Swider si dl. Col Ene Arsinel.
Dl. Gl. Balan si dl. Col Swider vor asigura statii de emisie receptie pentru coloana de mars.
Se aproba angajarea unei fanfare de 20 de persoane. Comisia de negociere pentru fanfara este formata din dna plt.adj Petcu, dl cpt CdorSarbu si dl lt Col Chelu.
Dl Col Dogaru face donatie un sicriu si o cruce. Ne trebuie un papuc.
Se aproba tiparirea brosurii publicitare, realizata de catre Departamentul Organizare, sub coordonarea Col Tudor Marian si Col Galateanu Costel „SCMD – o solutie posibila” in tiraj de 1000 exemplare pentru a fi distribuite la miting si, ulterior, filialelor.
Se aproba toate propunerile din referatul de necesitate intocmit de dl Col Tudor Marian.
Din teritoriu vor participa circa 1700 persoane, iar in Capitala au fost mobilizate pentru mars 6500 de persoane.
De la celelalte asociatii, ONG-uri militare, sindicate din politie, invatamant, justitie, piloti, se asteapta circa 2000 de persoane.

Punctul 2
Dl Col Pielmus Emilian prezinta situatia contractelor incheiate  cu avocatii.
In provincie s-au primit termene nesperat de scurte.
Fiecare filiala a ales avocatul, nimeni nu a facut presiuni sau imixtiuni in modul de alegere.
In legatura cu onorariul, cel incheiat cu dl avocat Galca este cel mai rezonabil. Cel mai mare onorariu este de 400 lei/persoana, la Arad.
S-au facut eforturi mari la nivel central pentru coordonarea tuturor filialelor. Se constata insa o anulare de catre avocati a termenelor de plata stabilite la Alba Iulia si o fortare a notei pentru plata anticipata. In scopul detensionarii situatiei se va da comunicatul anexat procesului verbal.
Sa se comunice membrilor de sindicat ca lupta nu s-a terminat, ca procesele trebuie duse mai departe; actele noastre sunt individuale,  s-a dus baza HG 735 dar au ramas deciziile de recalculare (actele subsecvente) mentinute prin OUG nr 1/2011.
Conform statutului, cine nu are achitata cotizatia se autoexclude din sindicat. Trebuie asadar avertizati cei aflati in aceasta situatie, in vederea demararii pasului 1b, conform ghidului juridic elaborat de SCMD.

Punctul 3
In scopul fluidizarii activitatii economico-financiare, dl. Gl Nastase a propus un amplu program de organizare a Departamentului economico-financiar, la nivel central si filiale, pe etape, pe masura dezvoltarii SCMD. Acesta va fi inclus in ROF, impreuna cu proiectul de realizare a unui CAR al sindicatului.
Contravaloarea deplasarii Comisiei de cenzori la sediul SCMD se va suporta de catre SCMD si nu de catre filialele de care apartin.
Se va achizitiona un autoturism al SCMD, tip Dacia Logan, care va stationa permanent la sediul central, responsabilitatea intretinerii si exploatarii urmand sa fie preluata de catre Secretariatul Tehnic. Pt. negocieri cu furnizorul a fost delegat dl Cpt Cdor Sarbu Razvan.
S-au aprobat cheltuielile pentru repararea autoturismului personal B 54 TXE al dlui Cpt Cdor Sirbu, defectat in timpul deplasarilor executate in interesul SCMD, reparatii in valoare totala de 320 lei.
Dl Col. Dogaru propune ca sumele din buget care revin filialelor sa se vireze in lunile februarie-martie, si apoi in septembrie, pentru regularizare.

Punctul 4
Pentru Filiala 1 Fetesti, SCMD sponsorizeaza lucrarea „Cum ingerii devin pesti”, avand ca tematica viata militarilor, autor Cdor Dumitrescu Mircea, contractata la Media Print SM Calarasi pentru suma de 3120 lei, la un tiraj de 500 exemplare. Aceasta carte va apare sub egida SCMD.
La propunerea Biroului Filialei Pitesti a SCMD, se acorda un ajutor banesc in suma de 1.500 lei unui membru de sindicat al carui fiu, in varsta de 22 de ani, a decedat intr-un accident de circulatie la data de 08.01.2011.
Contabilul sef va dispune masuri pentru plata ajutorului catre beneficiar.
La propunerea Filialei Deva, se acorda un ajutor financiar de 1200 lei familiei unui membru de sindicat decedat.

Punctul 5
Vicepresedintele SCMD, dl. Col. Stefan Racasan a inmanat coordonatorului Secretariatului Tehnic, pentru a fi multiplicat si difuzat celor prezenti la sedinta,  un proiect cu privire la atributiile vicepresedintilor Comitetului Director, pentru a fi studiate si dezbatute in urmatoarea sedinta.

Punctul 6
Pentru Departamentul Media, dl. Col. Ene Arsinel a propus grabirea procesului de contactare si convocare a tuturor specialistilor SCMD si a initiat un program saptamanal de pregatire cu reprezentantii filialelor care vor apare in emisiuni de televiziune.  Conducatorul programului de pregatire este decanul unei facultati de jurnalism.
In ceea ce priveste colaboratorii externi, dl. Col. Ene a propus si s-a aprobat in unanimitate premierea dl Alexandru Oancea, ca operator al SCMD precum si pentru activitatea de montaj film, cu suma de 700 lei.

Punct 7
In privinta retelei de comunicare intre filiale si in interiorul filialelor, la sugestiile venite de la Birourile Operative ale filialelor din tara, luni, 07.03.2011, o delegatie a SCMD va purta discutii cu directorul general al SC Vodafone Romania SA, in vederea extinderii contractului printr-un act aditional. Vor participa Presedintele SCMD, contabilul sef, dl Cpt Cdor Razvan Sarbu, dl. Col Mircea Comaneci, dl Col. Racasan Stefan, dl. Col Paul Swider si doi specialisti in telecomunicatii din Filiala 1 Sector 2.

Sedinta se incheie. Semneaza membrii Comitetului Director.

     Col. (r) Dogaru Mircea
Gl. Bg. (r) Balan Iosif
Col. (r) Monac Constantin
Gl. Mr. (r) Constantin Nastase
Col. (r) Tudor Marian
Col. (r) Racasan Stefan
Col.  (r) Varban Aurica